Grootboekschema wijzigen

Je kan snel en gemakkelijk alle grootboekcodes van je categorieën wijzigen via `Instellingen > Categorieën > Grootboekschema wijzigen`.

Grootboekschema wijzigen

Standaardcodes gebruiken

Als je liever alle standaardcodes gebruikt, kun je deze overnemen vanuit het RGS. Daarvoor moeten je categorieën wel gekoppeld zijn aan codes uit het RGS. De bijbehorende grootboekcodes staan dan onder de kolom Standaard code. Klik je op de knop `Standaard codes invullen`, dan vullen wij deze allemaal voor je in onder de kolom Nieuwe code en hoef je alleen nog op opslaan te klikken.

Codes ontdubbelen

Het kan voorkomen dat je dezelfde grootboekcode gebruikt voor meerdere categorieën. Als je een auditfile wil exporteren, is het aan te raden om unieke grootboekcodes te gebruiken. Dit regel je gemakkelijk door te klikken op de knop `Codes ontdubbelen`. Er wordt dan een extra oplopend getal achter dubbele grootboekcodes gezet, zodat ze daarna uniek zijn. Als je de standaardcodes invult, ontdubbel we ze ook automatisch voor je.