Btw-rekeningen niet tegengeboekt voor het 2e kwartaal 2022

Vanaf het tweede kwartaal van 2022 worden na het indienen van de btw-aangifte de btw-rekeningen ('Te vorderen btw' en 'Te betalen btw' en eventuele afrondingsverschillen) automatisch tegengeboekt naar 'Betaalde en/of ontvangen btw'. Dit is ook te zien door via Btw-aangiftes in de betreffende aangifte op het weegschaal-knopje te klikken.

Voor die tijd werd dit nog niet automatisch gedaan. De boekingen voor deze periodes zullen nog handmatig gemaakt dienen te worden in het tabblad Inkomend via een memoriaalboeking.

Het zelfde geldt voor wanneer de btw-aangifte handmatig indient. Dan worden deze boekingen niet automatisch gemaakt en voer je deze ook handmatig in.