'transaction_id' meegeven via koppeling Mollie

Als je klanten vanuit je webshop betalen en er daarna via een API-koppeling een factuur in Moneybird wordt aangemaakt, kunnen de betalingen via Mollie automatisch verwerkt worden. Daarvoor moet de informatie van de betaling in de webshop ook aan Moneybird worden doorgegeven.

Via de koppeling kan er een betaling bij de factuur worden geregistreerd waarbij de 'transaction identifier' van Mollie wordt meegegeven. Als de 'transaction identifier' in Moneybird is opgeslagen, kunnen betalingen automatisch verwerkt worden. De 'transaction identifier' is van Mollie, zij geven die met de betaling mee. Je kunt dit meegeven in de parameter 'payment[transactionidentifier]' bij het registreren van de betaling. In dit gedeelte van de API-documentatie lees je er meer over. Dit gaat specifiek over verkoopfacturen, maar voor externe facturen is het vergelijkbaar.