Uitbetalingen van Mollie handmatig verwerken

Er zijn twee manieren waarop je de uitbetalingen van Mollie in je administratie handmatig kunt verwerken:

1. Je kunt handmatig verkoopfacturen en de inkoopfactuur voor de transactiekosten koppelen aan de uitbetaling van Mollie op je bankrekening.
  2. Je kunt bij Mollie MT940 bestanden downloaden met de transacties en deze in Moneybird verwerken

Als je wel een koppeling met Mollie hebt, kun je automatisch de uitbetalingen laten verwerken. Moneybird kan dan informatie bij Mollie kan opvragen om de juiste facturen automatisch aan de uitbetalingen van Mollie te koppelen. Je kunt deze koppeling aanzetten via Instellingen > Koppelingen > Mollie.

De koppeling werkt vanaf het moment dat je de koppeling inschakelt. Transacties van uitbetalingen die al in je administratie staan worden dus niet met terugwerkende kracht voor je verwerkt.

Wat goed is om te weten, met het inschakelen van de koppeling zet je ook het initiëren van betalingen aan. Facturen die je vanuit Moneybird zelf verstuurt kunnen daarmee door jouw klanten via Mollie betaald worden. Als je dit niet wilt, dan kun je dit uitzetten in de workflow via Instellingen > Workflows.