Inloggen met passkeys op een computer zonder Bluetooth

Wanneer je met een passkey wilt inloggen op een computer welke niet over Bluetooth beschikt, kan dit wanneer je aan onderstaande twee voorwaarden voldoet:

• Je hebt een passkey ingesteld, met deze passkey kun je inloggen op de app.
  • Het apparaat moet vertrouwd zijn, dit houdt in dat je op de telefoon de ReadID doorlopen hebt.

Wanneer je aan deze twee voorwaarden voldoet, kun je in de app op het tabblad Boekhouding via het tandwiel in het menu kiezen voor 'Inloggen op een computer'. Vervolgens doorloop je de volgende stappen:

1. Klik op 'Genereer inloglink & code' en log in met een passkey.
  2. Open op de computer waarop je wilt inloggen de e-mail met een unieke link, deze is 15 minuten geldig en kan één keer gebruikt kan worden.
  3. Na het klikken op de link neem je de 8-cijferige code uit de mobiele app over.
  4. Je bent nu ingelogd in Moneybird.

Er zijn wel enkele beperkingen:

• Je kunt op deze manier jouw boekhouding inzien en facturen versturen. Maar op alle plekken waar een beveiligde sessie of passkey nodig is, moet je alsnog een passkey aanbieden. Dit zal niet werken. Het is dus geen volledige vervanger voor passkeys.
  • Deze methode kan niet worden gebruikt om in te loggen op een andere mobiele app of tablet. Alleen in een browser kan worden ingelogd.
  • Deze methode kan niet worden gebruikt om langere tijd ingelogd te blijven op een apparaat. Je ziet dan ook geen vinkje om 7 dagen ingelogd te blijven.